top of page
Feiring av Sommersolverv
Feiring av Sommersolverv

Feiring av Sommersolverv

Ritualet som markerer overgangen mellom årstidene er blitt utført på alle kontinenter siden begynnelsen av menneskehetens historie.

Registreringen er lukket
Se andre arrangementer

Tid og sted

16. juni 2024, 11:00 – 15:00

Bettum, Bettumveien 6, 3178 Våle, Norge

Om arrangementet

I Damanhur feires de store naturritualene til fem ulike tider av året; solverv, jevndøgn og ritualet til minne om de avdøde. Ved disse anledningene åpner Damanhur dørene for gjester og venner som ønsker å delta og være tilstede på organisasjonens område under disse magiske øyeblikkene. Ritualet som markerer overgangen mellom årstidene er blitt utført på alle kontinenter siden begynnelsen av menneskehetens historie. I Damanhur regner vi solverv og jevndøgn for å være særlig hellige tidspunkter på året.

Damanhur-fellesskapet i Norge kommer sammen på Bettum for å feire sommersolverv i vår store ritualsirkel. I løpet av disse sommerritualdagene (kun hovedritualet søndag er åpent for gjester) blir en ild tent som representerer solen og en som symboliserer månen. Sommerritualet er delt i tre faser: Tenning (morgen), kulminasjon (sentralfasen) og slukking av ilden (sluttfasen). Damanhurianere ofrer urter til ilden, mediterer, synger og resiterer sanger og bønner komponert av damanhurianere.

Ønsker du å delta på den delen av feiringen som er åpen for gjester, må du komme allerede kl 11 for registrering og orientering. Selve ritualet starter ca kl 13 og pågår vel en time. 

Ca kl 14.00: Direkte etter sentralfasen har gjester og initierte mulighet til å delta på det rituelle hoppet over ilden, fra sør til nord, for å markere overgangen til et nytt solvervsår.

Alle gjester som ikke allerede er en del av fellesskapet Popolo Spirituale inviteres inn i denne flokken, som markeres med et lite velkomstrituale og en tråd rundt håndleddet. Denne vil daglig minne oss på at vi er en del av en stor, internasjonal flokk med samme mål. Medlemmene av Popolo Spirituale kan nå være med på enda et rituale; voksball ritualet, som gir anledning til å reflektere over hva den enkelte vil forbedre/endre det kommende året. Som avslutning ofres voksballene til ilden.

Fra rett etter sentralfasen blir det mulig å få kjøpt kaffe/te og nystekte vafler i samlingsteltet like ved ritualsirkelen.

Vi ønsker  hjertelig velkommen til denne fine festen, og ber om påmelding på grunn av nødvendige forberedelser. 

Deltakelsen er gratis, men det gis mulighet for en donasjon. 

Meld deg på til feiring av sommersolverv; frist lørdag 15. juni.

VELKOMMEN!

Dele denne eventen

bottom of page