top of page
Feiring av Sommersolverv
Feiring av Sommersolverv

Feiring av Sommersolverv

Ritualet som markerer overgangen mellom årstidene er blitt utført på alle kontinenter siden begynnelsen av menneskehetens historie.

Registreringen er lukket
Se andre arrangementer

Tid og sted

19. juni 2022, 11:00 – 18:00

Våle, Bettumveien 6, 3178 Våle, Norge

Om arrangementet

I Damanhur feires de store naturritualene til fem ulike tider av året; solverv, jevndøgn og ritualet til minne om de avdøde. Ved disse anledningene åpner Damanhur dørene for gjester og venner som ønsker å delta og være tilstede på organisasjonens område under disse magiske øyeblikkene. Ritualet som markerer overgangen mellom årstidene er blitt utført på alle kontinenter siden begynnelsen av menneskehetens historie. I Damanhur regner vi solverv og jevndøgn for å være særlig hellige tidspunkter på året.

Damanhur-fellesskapet i Norge kommer sammen på Borea Bettum for å feire sommersolverv i vår store ritualsirkel. I løpet av disse sommerritualdagene (kun hovedritualet søndag er åpent for gjester) blir en ild tent som representerer solen og en som symboliserer månen. Sommerritualet er delt i tre faser: Tenning (morgen), kulminasjon (sentralfasen) og slukking av ilden (sluttfasen). Damanhurianere ofrer urter til ilden, mediterer, synger og resiterer sanger og bønner komponert av damanhurianere.

Ønsker du å delta på den delen av feiringen som er åpen for gjester, må du komme allerede kl 11 for registrering og orientering. Selve ritualet starter kl. 13.21 og pågår cirka en time. Deretter har gjester og initierte mulighet til å delta på det rituelle hoppet over ilden, fra sør til nord! 

Kl 14.30-15.30: Pause i programmet, med mulighet forl å spise medbragt mat. Du kan også gå i den kraftfulle spiralen på Bettum. 

Kl 15.30: Alle gjester som ikke allerede er en del av fellesskapet Popolo Spirituale inviteres inn i denne flokken, som markeres med et lite velkomstrituale og en tråd rundt håndleddet. Denne vil daglig minne oss på at vi er en del av en stor flokk med samme mål. Dette vil også gi deg mulighet til å være med på enda et rituale denne dagen; voksball ritualet, som gir anledning til å reflektere over hva den enkelte vil forbedre det kommende året. Som avslutning ofres voksballene til ilden.

Vi ønsker  hjertelig velkommen til denne unike festen, og ber om påmelding på grunn av nødvendige forberedelser. 

Ta med deg det du ønsker å spise og drikke i løpet av dagen. 

Deltakelsen er gratis, men det gis mulighet for en donasjon. 

Meld deg på til denne spesielle feiringen av sommersolverv!

VELKOMMEN!

Dele denne eventen

bottom of page