top of page
Feiring av sommersolverv
Feiring av sommersolverv

Feiring av sommersolverv

Ritualet som markerer overgangen mellom årstidene er blitt utført på alle kontinenter siden begynnelsen av menneskehetens historie.

Registreringen er lukket
Se andre arrangementer

Tid og sted

20. juni 2021, 11:00 – 20:30

Våle, Bettumveien 16, 3178 Våle, Norge

Om arrangementet

I Damanhur feires de store naturritualene til fem ulike tider av året; solverv, jevndøgn og ritualet til minne om de avdøde. Ved disse anledningene åpner Damanhur dørene for gjester og venner som ønsker å delta og være tilstede på organisasjonens område under disse magiske øyeblikkene. Ritualet som markerer overgangen mellom årstidene er blitt utført på alle kontinenter siden begynnelsen av menneskehetens historie. I Damanhur regner vi solverv og jevndøgn for å være særlig hellige tidspunkter på året.

Damanhur-fellesskapet i Norge kommer sammen på Borea Bettum for å feire sommersolverv i vår store ritualsirkel. I løpet av disse sommerritualdagene (kun søndag er åpen for gjester) blir en ild tent som representerer solen og en som symboliserer månen. Sommerritualet er delt i tre faser: Tenning, kulminasjon og slukking av ilden. Damanhurianere går inn i sirkelen iført sine kjortler av ulike farger (fargen viser initieringsgrad). De ofrer urter til ilden, mediterer, synger og resiterer sanger og bønner komponert av damanhurianere.

Kl 11.00: Ønsker du å delta på den delen av feiringen som er åpen for gjester, og som skjer i til tre ulike klokkeslett, må du være kommet allerede kl 11 for midtfasens feiring som starter kl. 13.21. Den pågår cirka en time. Deretter har gjester og initierte mulighet til å delta på det rituelle hoppet over ilden, fra sør til nord! Kl 17.30 tilbys gjestene å være med på et spesielt ritual, voksball ritualet, som gir anledning til å reflektere over hva den enkelte vil forbedre det kommende året. Som avslutning ofres voksballene til ilden. Kl 20.00 er det et avsluttende ritual for solvervsdagen. I forlengelsen av sluttfasen vil vi også gjennomføre et ild- og artemisia (en urt) ritual.

Vi ønsker  hjertelig velkommen til denne unike festen, og ber om påmelding på grunn av nødvendige forberedelser. Vi ber om forståelse for at det kan bli enkelte små tidsmessige korreksjoner, men oppmøtetidspunktet kl 11 for medvirkning i sentralfasen er endelig.

Vi ber også om at det utvises nødvendige hensyn som følge av den spesielle corona situasjonen vi alle er i, og av samme grunn vil det ikke bli servert mat under feiringen. Ta derfor med det du ønsker å spise og drikke i løpet av dagen. Gjeldende smittevernregler vil bli fulgt. 

Deltakelsen er gratis, men det gis mulighet for en donasjon. Meld deg på til denne spesielle feiringen av sommersolverv!

VELKOMMEN!

Dele denne eventen

bottom of page