top of page
Borea: Feiring av Vintersolverv
Borea: Feiring av Vintersolverv

Borea: Feiring av Vintersolverv

På grunn av smittevernsituasjonen kan vi dessverre ikke ta imot gjester i år. Vi lar imidlertid arrangementet stå, slik at det er kjent at ritualet uansett vil bli utført.

Registreringen er lukket
Se andre arrangementer

Tid og sted

19. des. 2021, 00:00 – 0:05

Borea på Bettum, Bettumveien 6, 3178 Våle, Norge

Om arrangementet

Solverv og jevndøgn er ritualer som markerer overgangen mellom årstidene, og er blitt gjennomført på alle kontinenter siden begynnelsen av menneskenes historie. I Damanhur regner vi jevndøgn og solverv for å være særlig hellige tider av året.

Hele Damanhur-fellesskapet kommer sammen for å feire disse viktige begivenhetene innenfor store steinsirkler. I de dagene ritualet pågår, vil en ild være tent for å representere solen. Ved solverv tennes det en ild til som symboliserer månen. Ritualet er oppdelt i tre faser: tenningen, kulminasjonen og slukkingen av ilden.

Damanhurianere går inn i sirkelen iført kjortler i ulike farger i henhold til ansiennitet. De ofrer urter til flammene, mediterer, synger, og resiterer salmer og bønner komponert av damanhurianere. De fleste ritualfasene blir ledsaget av musikk og ofte Hellig dans.

Den første ritualsirkelen i Europa utenfor Italia ble tatt i bruk i Norge ved feiring av Sommersolverv 2020.

Dele denne eventen

bottom of page