top of page
Bettum: Feiring av De dødes dag
Bettum: Feiring av De dødes dag

Bettum: Feiring av De dødes dag

I tillegg til solverv og jevndøgn er De dødes dag et viktig rituale i Damanhur. Dette er en dag tilegnet minnet om de avdøde, og feires hvert år i månedsskiftet oktober/november - i år for første gang i Norge.

Registreringen er lukket
Se andre arrangementer

Tid og sted

01. nov. 2020, 15:00 – 19:30

Bettumveien 6, Bettumveien 6, 3178 Våle, Norge

Om arrangementet

Ifølge damanhuriansk forståelse er de “levendes” verden og de “dødes” begge uttrykk for åndelig liv, og noen ganger er det mulig å åpne en kommunikasjonskanal mellom disse dimensjonene. Ritualer er de viktigste anledningene for forbindelse - både for å sende og å motta tanker - med damanhurianske innbyggere som har gått over, såvel som andre kjære personer som ikke lenger befinner seg i det fysiske. Dette utgjør en form for feiring av liv i alle dets manifestasjoner.

På samme måte som solverv- og jevndøgnsritualene, finner De dødes dag sted i en steinsirkel rundt et bål, med meditasjon, bønn, sanger og ofringer til ilden. Damanhurianere står på innsiden av denne store sirkelen, de bærer rituelle klær, og gjestene står like utenfor. Ettersom seremonien skrider frem, blir disse stundene til åpninger av energi og emosjoner for alle tilstedeværende. 

Arrangementet er gratis, men registrering er nødvendig pga covid-restriksjoner. 

De til enhver tid gjeldende smittevernregler vil bli fulgt. 

Billetter

  • Feiring av De Dødes Dag 1/11

    Denne billetten gir adgang til feiring av De Dødes Dag hos Damanhur Norge på Bettum, Våle 1/11 kl 15-19.30.

    kr 0,00
    Salget ble avsluttet

Total

kr 0,00

Dele denne eventen

bottom of page