top of page

FELLESSKAPET BOREA PÅ BETTUM

Et fellesskap for bærekraftig utvikling - materielt og spirituelt, globalt og lokalt -

photo_2019-11-25_10-39-30 (2).jpg

Bettum er et Damanhuriansk territorium i Norge, med sterke bånd til Damanhur i Italia. Intensjonen med stedet er å drifte et spirituelt gjestehus. Fellesskapet på Bettum består i dag av tre fastboende og noen faste gjester.

 

Fellesskapet ble startet våren 2016 og springer ut av et ønske om å leve sammen basert på damanhurianske verdier, tilpasset norske forhold. Intensjonen er å leve aktivt skapende, i harmoni med naturen og de subtile kreftene som omgir oss.

 

Å leve i fellesskap er en tapt arketype, ifølge Damanhurs grunnlegger, Falco Tarassaco. Dette tapet har redusert individets styrke, og forsinket vår kollektive utvikling. Vi bærer likevel med oss et «avtrykk» av denne arketypen, og det er fortsatt mulig for oss å rekonstruere den.

 

Det finnes sentre som formidler damanhuriansk kunnskap i mange deler av verden. Gruppen på Bettum var den første utenfor Italia som videreførte de damanhurianske idealene for å bo og skape sammen i gjensidig respekt og glede. 

 

På Bettum arrangeres åpne dager, temadager og enkelte kurs. Disse finner du under fanen Arrangementer. Her kan du også få kjøpt bøker og selfica.

bottom of page