top of page
Okstindan vinter2.jpg

RESEARCH ARBEID PÅ INDRE HELGELAND

Okstindan - Nord-Norges høyeste fjellmassiv
Damanhurs urfolksprosjekt og Gralens mysterier

 

I 2019 flyttet Poiana Issopo (Anne Gjeitanger) til Bleikvassli på indre Helgeland - et område hun har hatt sterk tilknytning til både som barnebarn av stedets tidligere prest, og som tilreisende i foreldrenes hytte i Kongsdalen. Motivasjonen for flyttingen var en kombinasjon av research i forhold til Damanhurs urfolksprosjekt og en indre ledelse mot oppgaver som først skulle blir tydelige litt senere.

Anne Gjeitanger Bessedørdalen.JPG

Vandringer i hellige fjell

Poiana er klarhørt, og har gjennom mange år lyttet til eller "snakket med" så vel hester og reinsdyr som Maria Magdalena, Jesus og andre. Klarhørselen gjør det også mulig for henne å stå i kontakt med avdøde - som f.eks. grunnleggeren av Damanhur; Falco Tarassaco, og den avdøde sjamanen Ailo Gaup.

Hun er tydelig på at hun nok ikke ville hatt mot til å gjøre sitt prosjekt i nord uten Falcos innsikt og veiledning. Hun opplever det som et samarbeid hvor hun har føttene til noen som har en plan, og den planen får man bare avdekket etterhvert som skrittene gås.

For uten å vandre i Okstindane-massivet, har hun gått i fjell sørover langs Røssvatnet hvor samenes hellige fjell Kjerringtind ligger, på Hatten og i Hattfjelldal, samt på Atoklinten på svensk side.  På disse vandringene har hun gått via den samiske bevisstheten om hellige steder, men også kommet til ytterligere forståelse for hva som gjør at fjellene oppfattes som hellige.

Damanhurs urfolksprosjekt

Begrepet "folk" er i den damanhurianske tankegangen veldig viktig. Urfolk ansees som sivilisasjoner eller grupper som lever i harmoni med jorden. Prosjektet går ut på å gi støtte til urfolkene energetisk-magisk. Når en sjaman har vært i Damanhur, vil folket til denne sjamanen få stor grad av synkron støtte, mens Damanhur får større fortettethet i tid for det folket som Damanhur bygger opp. På sikt ønsker Damanhur også å bygge et "folkenes parlament", nettopp ut fra forståelse at det er urfolkene som har visst å forvalte naturen på jorden. Parlamentet er tenkt som et sted der deres representanter kan komme sammen og ta avgjørelser for fremtiden.

 

Les mer her 

Krystallspiral.jpg

Bildet viser Robert Vars-Gaup, som representerte det samiske folket under en seremoni i Damanhurs helt spesielle krystallspiral. 

Gral og Hyperborea

Utdrag fra boken En reise mot Solen: "Og hvem er vi her på jorda? Jeg har nettopp lært at Hyperborea fantes i det astrale her nord som et mål for den spirituelle utviklingen i Atlantis, den formen for samfunnsliv som atlanteren måtte strekke seg etter eller også gå under fra. At da forbindelsen ble brutt, mistet mennesket målet for seg selv, slik vi fortsatt lever her - med religioner som kortslutter alle forsøk fra menneskets side på å erfare seg ansvarlig for egen utvikling; for istedet å være fanget i et bilde av en rent ytre gud. 

Jeg har nettopp husket Gralen som den kraften som også holder et slikt mål for menneskene: Det rettferdige målet. Det målet som tjener dem, for dersom det ikke er i retning av forening de beveger seg, så tjener det dem ikke, da går vi ikke i retning av menneskehetens gjenkomst til seg selv. Så vi må ville gjøre noe nytt, og ikke bare for oss selv alene. 

Og jeg skal bare ha lagt sammen to biter litt tydeligere, før jeg forstår at Hyperborea var/er Gralens kontinent. Der vi kunne/kan tjene hverandre."

For å få bedre innblikk i Poianas research-arbeid anbefales bøkene "En reise til Reinens rike" og "En reise mot Solen". En tredje bok i serien "Reise-bøker" publisert i oktober 2021; "En reise med Gral". Bøkene kan kjøpes hos Solens Forlag. 

bottom of page